Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η Θεωρία που έκανε το Big Bang.

    O καλός δημιουργός των Two and A Half Men είχε κατά το 2007 μία θεϊκή , κατά την γνώμη μου, επιφοίτηση. Αποφάσισε να δημιουργήσει ένα sitcom (κωμωδία καταστάσεων) με πρωταγωνιστές 4 σπασίκλες φυσικούς, που δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τον έξω κόσμο, αλλά τα πάντα για το πώς αυτός λειτουργεί. Ποιος να έλεγε λοιπόν στον Chuck Lorre ότι αυτή η σειρά θα έκανε κάποια από τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης στην Αμερικανική σειρά; Ο λόγος για το Big Bang Theory.
    Οι πρώτοι χαρακτήρες της σειράς είναι οι συγκάτοικοι και συνεργάτες φυσικοί Leonard Hofstadter και Sheldon Cooper καθώς και η γειτόνισσά τους στο απέναντι διαμέρισμα, Penny. Η σειρά ξεκινάει με την απόφαση του Λέοναρντ να βοηθήσει την Πέννυ να μετακομίσει, στην προσπάθεια του να της την πέσει (ναι, ο τύπος είχε υψηλά στάνταρ). Η Πέννυ με την σειρά της γίνεται φίλη με τον Λέοναρντ και τον Σέλντον αλλά και με τους δύο φίλους τους, τον Χάουαρντ και τον Ραζ. Καθώς η ομάδα των φυσικών είναι κλεισμένη μόνο στον κύκλο της και διοργανώνοντας βραδιές μαραθωνίων Star Trek ή Star Wars, η Πέννυ φροντίζει να τους εντάξει μέσα στην κοινωνία, βγάζοντάς τους από το "καβούκι" τους. Μέσα από διάφορες καταστάσεις και κυρίως της αδυναμίας του Σέλντον να αντιληφθεί τις κοινωνικές συνθήκες και τους πρέποντες τρόπους συμπεριφοράς, οι πέντε ηθοποιοί χαρίζουν άνετα το γέλιο και την ψυχαγωγία.
    Για όσους αποφασίσουν να παρακολουθήσουν την σειρά θα συνιστούσα ιδιαιτέρως την εύρεση ελληνικών υποτίτλων, γιατί, ανώτατοι φυσικοί καθώς είναι οι χαρακτήρες, χρησιμοποιούνται ορολογίες που είναι δύσκολο να κατανοηθούν στην αγγλική γλώσσα. Βέβαια αν είστε μάστερ του αντικειμένου πάω πάσο. Ωστόσο, εάν ποτέ θελήσετε να παρακολουθήσετε μια σειρά που θα προσφέρει άφθονο γέλιο, το Big Bang Theory είναι σίγουρα μία από αυτές. Αν ρωτάτε προσωπικά εμένα, ο Sheldon είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, είναι λιγάκι ψώνιο (η αλήθεια να λέγεται) , έχει αρκετές παραξενιές όπως η θέση του στον καναπέ, η ώρα που επισκέπτεται την τουαλέτα, ακόμα και το εβδομαδιαίο διατροφικό του πρόγραμμα, και έχει και την τέλεια ατάκα "I'm not crazy, my mother had me tested". Πώς να μην τον λατρέψει κανείς, ε; 

    Στην τελική, το Big Bang Theory είναι μια άκρως αστεία σειρά με αρκετές υποψηφιότητες σε  βραβεία, όπως και απονεμηθείσα Χρυσή Σφαίρα και 2 βραβεία Emmy στον Jim Parsons για τον ρόλο του Sheldon Cooper. Η σειρά προβάλλεται για 5η σεζόν στο κανάλι CBS της Αμερικής, την περασμένη Πέμπτη προβλήθηκε το season finale, και μόλις προχτές ανακοινώθηκε ότι η σειρά πήρε το πράσινο φως για να συνεχίσει και την τηλεοπτική σεζόν 2012-2013.