Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Διχάζουν οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι.

    To 2011 στην Αμερική, η συγγραφέας E. L. James εξέδωσε με δικά της έξοδα ένα , αμφιλεγόμενο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, βιβλίο. Οι "Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι" δίχασαν κριτικούς και κοινό με το σαδομαζοχιστικό περιεχόμενό του.
    Η υπόθεση του βιβλίου είναι σχετικά απλή. Η φοιτήτρια Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη για την εφημερίδα του πανεπιστημίου από τον δισεκατομμυριούχο και απόλυτο εργένη της Ουάσιγκτον, τον 27χρονο Κρίστιαν Γκρέι. Παρόλο που μαγεύεται από την γοητεία και την ομορφιά του,πείθει τον εαυτό της ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να τον ξαναδεί. Μέχρι την στιγμή που ο Κρίστιαν εμφανίζεται στο μαγαζί που δουλεύει και της ζητάει να βγουν. Ο Γκρέι από την πλευρά του παραδέχεται πως θέλει την Αναστάζια, αλλά με τους δικούς του όρους. Η Αναστάζια απεγνωσμένη  να είναι μαζί του συμφωνεί. Στην πορεία η Αναστάζια διαπιστώνει πως παρόλο που ο Γκρέι είναι ένας φιλάνθρωπος, αυτοδημιούργητος μεγιστάνας με όλα τα πλούτη και με μια πολύ αγαπημένη οικογένεια, βασανίζεται από τους δικούς του δαίμονες του παρελθόντος και κυριεύεται από μια διαρκή επιθυμία ελέγχου. Καθώς οι δυο τους αναπτύσσουν μια ιδιαίτερα ερωτική σωματική σχέση, η Άνα ανακαλύπτει ότι ο Γκρέι έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά τα οποία περιλαμβάνουν σαδομαζοχιστικές πράξεις.
    Ας περάσω τώρα στο λόγο που γίνεται αυτή η δημοσίευση. Η Universal Pictures και η Focus Features αγόρασαν τα δικαιώματα μεταφοράς του βιβλίου σε ταινία από την συγγραφέα. Η ίδια επέλεξε προσωπικά τους παραγωγούς του Social Network να αναλάβουν την επιλογή των σεναριογράφων και των σκηνοθετών. Λόγος για ηθοποιούς ακόμα δεν έχει γίνει. Ωστόσο, οι φαν έχουν ήδη κάνει τις προτάσεις τους. Και εδώ το θέμα επικεντρώνεται στην επιλογή τους για τον Κρίστιαν Γκρέι, η οποία έχει επιφέρει μεγάλο αριθμό αντιρρήσεων αλλά και ακόμα μεγαλύτερο αριθμό υποστηρίξεων.
    Όπως φαίνεται, η πλειονότητα των θαυμαστών (και κυρίως είναι γυναίκες βεβαίως βεβαίως) προτιμούν τον Matt Bomer, πρωταγωνιστή της σειράς White Collar, με συμμετοχές σε πολλές ταινίες όπως In Time, Magic Mike κ.α. Ο Bomer ταιριάζει επακριβώς στην εξωτερική περιγραφή του Κρίστιαν Γκρέι και ταυτοχρόνως έχει το απαραίτητο υποκριτικό ταλέντο για να ενσαρκώσει τον χαρακτήρα του νεαρού μεγιστάνα στην μεγάλη οθόνη. Το μόνο μειονέκτημα στην όλη περίπτωση του Bomer είναι πως είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, με σύντροφο και 3 παιδιά.
    Εχτές λοιπόν, στο τουίτερ, υπήρξε αναταραχή καθώς ένας από τους πιο πιθανούς σεναριογράφους αφαιρέθηκε από την λίστα επιλογής, και ο ίδιος φανερά εκνευρισμένος δημοσίευσε αρκετά ρατσιστικά σχόλια εναντίον της επιλογής του Bomer ως Γκρέι. Για να καταλάβετε τι εννοώ , παραθέτω το κείμενό του.


    "Fifty Shades of Grey: the most popular book on the planet having Matt Bomer--a gay actor--play Christian Grey is absolutely ludicrous. Why?Jesus, the homophobia over Matt Bomer not being Christian Grey is so unsettling and aesthetically retarded. He's NOT right for Christian G.Okay I'll say it. Matt Bomer isn't right for Christian Grey because he is openly gay. He's great for other roles but this is too big a game.And I think if Matt Bomer wants the role which I doubt the international press tour will be an embarrassing fiasco. He's not CG. Never...I am NOT discriminating Matt Bomer because of his sexuality. Fifty Shades of Grey demands an actor that is genuinely into women. Get it?!?I actually think it's cool that women want Matt Bomer as Christian Grey. It means that we've moved beyond stereotypes and that gay is hot...I think Matt Bomer is incredibly handsome and a good actor but I think he comes off totally gay in White Collar. And that is why no to CG...Look, all actors are GAY: they put on make up and pretend to be someone else. That's just a fact. Rock and roll. Deal with it. Scientology?Would anyone watch Brokeback Mountain if it stayed true to the original story where both characters are hideously ugly? No. Homo beauty WIN?Hollywood is the most homophobic place in the entire world.If you think Universal is going to hire an openly gay actor to star in the adaptation of the biggest novel of all time: YOU are ignorant...I like Matt Bomer. I think Matt Bomer is sexy and a good actor. Do I think he'll be discriminated against regarding 50 Shades of Grey? Yes.Regarding Matt Bomer as Christian Grey: there's the small problem that he will be 36 when the movie starts shooting. A gorgeous 36...but 36.Final word: there is no way in hell that the makers of "Fifty Shades of Grey" will hire an openly gay actor to play Christian Grey. Period."




   Εγώ λοιπόν πήρα με πολύ στραβό μάτι αυτά τα σχόλια καθώς έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον ηθοποιό και , έχοντας διαβάσει το βιβλίο και εγώ, πιστεύω πως αναμφισβήτητα είναι ο πιο κατάλληλος για την ενσάρκωση του χαρακτήρα. Ωστόσο, θα ήθελα να εκφράσετε κι εσείς τη γνώμη σας ως προς το εάν το γεγονός πως είναι ομοφυλόφιλος θα πρέπει να τον αποκλείσει από την επιλογή του ως Κρίστιαν Γκρέι. Κοινώς : συμφωνείτε ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν θα έπρεπε να υποδυθεί έναν σαδομαζοχιστή ετεροφυλόφιλο; Συμφωνείτε με τα σχόλια του εκνευρισμένου σεναριογράφου; 

6 σχόλια:

  1. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΕΡ" ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

    χιχιχιχι!


    Υ.Γ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει καμία σημασία η προσωπική ζωή του ηθοποιού. Αν μπορεί να πείσει σαν Κρίστιαν γιατί όχι; Αν και προσωπικά θεωρώ τον Kristian Bale ιδανικό για τον ρόλο αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που ακούω ότι έχεις την ίδια άποψη σχετικά με τα κριτήρια επιλογής του ηθοποιού. Επίτρεψέ μου όμως να διαφωνήσω ως προς τον Μπέιλ, είναι αρκετά μεγάλος για τον ρόλο... Επίσης, καλώς ήρθες στο ιστολόγιό μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πιστεύω ότι η προσωπικές του επιλογές θα τον εμποδίσουν να κάνει την δουλειά του σωστά αν επιλεγεί. παρόλα αυτά, εγώ θα προτιμούσα στον ρόλο τον Robbert Pattinson, πιστεύω ότι έχει και την εμφάνιση και την ηλικία και το στυλ του μυστήριου και αινιγματικού Γκρέυ θα του πηγαίνει γάντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Robert Pattinson ίσως έχει την ηλικία, όμως όχι την εμφάνιση (δεν ξέρω εάν έχεις διαβάσει το βιβλίο, ο Γκρέι περιγράφεται ως ένας ψηλός μελαχρινός γαλανομάτης νεαρός) και για μένα σίγουρα όχι το υποκριτικό ταλέντο. Άσε που πλέον εμφανίζεται παντού, οπότε τον έχω χορτάσει αρκετά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι πολυ καλος ο matt bomer για τον ρολο αλλα εγω θα προτιμουσα τον ian somerhalder

    ΑπάντησηΔιαγραφή