Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Απρόσμενα Κωμική

    Θυμάμαι που το Star, πέρα από τα χιλιοιδωμένα "Φιλαράκια", έβαζε κάποτε την διασημότατη στην Αμερική σειρά " Two And A Half Men". Ποτέ δεν έκατσα μπροστά στο τετράγωνο κουτί να την παρακολουθήσω, δεν έχω ιδιαίτερη ανέχεια στις διαφημίσεις του συγκεκριμένου καναλιού, οπότε πήρα την απόφαση πριν από δύο περίπου εβδομάδες να παρακολουθήσω την σειρά από την πρώτη σεζόν μέχρι και την ένατη που βρίσκεται τώρα. Και αυτό γιατί; Άκουγα διάφορες κριτικές για την υποκριτική και την πέραση του Charlie Sheen στην σειρά και την μεγάλη έκπληξη που προκάλεσε η ανικανότητα του Ashton Kutcher να αντεπεξέλθει στα high bars που είχε θέσει ο προκάτοχός του. Περίεργο ον καθώς είμαι , πήρα την σκληρή (ναι σκληρή , γιατί 9 σεζόν από την αρχή δεν βγαίνουν και εύκολα) απόφαση να δω τη σειρά από την αρχή έως το τέλος για να σχηματίσω την δική μου άποψη.
    Αν και είμαι ακόμα στον τρίτο κύκλο, μπορώ να πω ότι όντως ο Charlie Sheen ήταν το κλειδί της πρωταγωνιστικής τριάδας. Η συναναστροφή του με τους υπόλοιπους χαρακτήρες του show ανέβαζε τα κωμικά του στοιχεία στο ζενίθ. Δεν μπορώ όμως να πω ότι το υποκριτικό του ταλέντο παρουσίαζε μεγάλη διακύμανση. Ίσως να φταίει ο ρόλος του στη σειρά , που πράγματι δεν απαιτεί και τοσο φοβερή ηθοποιία όσο το να μπορεί να σαρκάζει τους γύρω του περνώντας με ευκολία αυτήν την ειρωνεία στον θεατή του. Ο μισογύνης αν και αμετανόητος εργένης και γυναικάς Charlie με τα προβλήματα επικοινωνίας και συμπάθειας με την μητέρα του, φορτώνεται τον φρεσκοχωρισμένο αδερφό του μαζί με τον δεκάχρονο γιο του στον σπίτι του.
    Είναι φανερό ότι η τριάδα Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones είναι η ιδανική. Τα παθήματα του καθενός και η προσπάθεια βοήθειας από τους άλλους ή αντίθετα η άρνηση της συμπαράστασης στα προβλήματα του συγγενή του προκαλούν το γέλιο. Τα κωμικά συμβάντα είναι διάσπαρτα μέσα στο έργο , ωστόσο όχι και τόσο απρόβλεπτα. Όσοι το παρακολουθήσουν θα καταλάβουν τι εννοώ. Βέβαια, αυτοί που με ξέρουν θα μου πουν : "Εμ , κι εσύ τόσα έργα και σειρές που έχεις παρακολοηθήσει, έχεις γίνει πλέον σωστή Κασσάνδρα!" Ννναι... Μόνο που εγώ δεν προμηνύω κακά μαντάτα σε αντίθεση με την... "συνάδελφο".
    Παρόλα αυτά το άρθρο μου για την συγκεκριμένη σειρά δεν τελειώνει εδώ. Όταν με το καλό δω και τις υπόλοιπες 5 σεζόν και πάω στην ένατη όπου εμφανίζεται ο πολυσυζητημένος Ashton Kutcher, θα ξαναγράψω. Φυσικά εννοείται ότι θα γραφτεί για να σημειώσω τις διαφορές στο σενάριο, την σκηνοθεσία και τον ρόλο με εκείνες τις παλιές εποχές που ο Charlie Sheen ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.


Υ.Γ. Θέλω πάρα πολύ να ευχαριστήσω την Λαλένα , που από την πρώτη κιόλας μέρα έβαλε στο δικό της ιστολόγιο το Cinema Verite ,αλλά και εσάς που γίνατε μέλη πριν καν αρχίσω να γράφω :) 

8 σχόλια:

  1. Μπορεί να μη βλέπω two and a half men αλλά το επεισοδιο με τον Κούτσερ γυμνο δε θα το εχανα με τιποτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχεις δει; Θα είναι από τα πρώτα επεισόδια της ένατης σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξερω απο ποια ειναι εγω τη σκηνη στο youtube ειδα δεν με ενδιεφερε κατι αλλο :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω δει αρκετά επεισόδια στο σταρ και ομολογώ πως το λάτρεψα!!Ο Σιν έχει έναν σαρκασμό που γράφει!!Είναι μια πολύ καλή κωμική σειρά!!Όσο για το αγγούρι τον Κούτσερ τον έχω δει σε ταινία και ο άνθρωπος είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ!Μόνο και μόνο η φάτσα του μου τη δίνει τόσο που θέλω να μπω μέσα και να το κάνω κιμά!!Δεν μπορω να τον βλέπω!!Μόνο και μόνο λόγω διασυνδέσεων και ευνοικορατίας βρίσκεται εκεί και όχι λόγω του ταλέντου!!Είναι παντελώς ατάλαντος!!

    ΥΓ:Και εγώ σε έβαλα!!ΧΑΧΑΧΑ!!Και σε περιμένω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρασκόλνικοφ δεν το είδα ότι με έβαλες και εσύ, μόλις τελείωσα το άρθρο μου έκλεισα την σελίδα γιατί πονοκεφάλιασα! χαχα Πάντως σε ευχαριστώ πάρα πολύ και μπορώ να σου πω ότι ήδη παρακολουθώ το ιστολόγιό σου! Κι εγώ δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Kutcher , τον θεωρώ φλώρο (συγνώμη για την έκφραση) και χωρίς ιδιαίτερο εύρος ταλέντου. Οποσδήποτε ακατάλληλος για την σειρά. Ωστόσο οι σεζόν που πρωταγωνιστεί ο Sheen είναι απίστευτα αστείες, κι πίστεψέ με εγώ δεν γελάω εύκολα με κωμωδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε συγχωρώ αυτή τη φορά εξαιτίας απουσίας επαρκών στοιχείων για να καταδικαστείς!!ΧΑΧΑ!!Δεν κάνει τίποτα!!Εξάλλου μου αρέσει το ιστολόγιο,άρα αξίζει τη διαφήμιση!!

    Αν ήταν φλώρος καλά θα ήταν!!Αταλαντος είναι που νομίζει ότι είναι κάποιος!!Ο ρόλος που παίζει ο Σιν νομίζω του ταιριάζει γάντι!!Είναι απίστευτος!!Να κάνεις και καμια ανάρτηση για τη Μαύρη Οχιά!!Βγηκε καικούργιο επεισόδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να πω την αλήθεια, την Μαύρη Οχιά δεν την έχω παρακολουθήσει ακόμα, όταν βρώ λίγο χρόνο θα προσπαθήσω να την ψάξω και να την δω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε λυπάμαι διότι δεν έχεις νοιώσει τα μάτια σου να βγαίνουν από τα γέλια,δεν έχεις μείνεις με το στόμα ανοιχτό κτλ κτλ κτλ κτλ!!ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!Αξία!!ΧΑΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή